Sarjakuvakilpailu lapsille ja nuorille – Kalikkakasa II

Hei oppilaat, opettajat ja vanhemmat!

Rautalammin kulttuuriseura järjestää sarjakuvakilpailun lapsille ja nuorille Rautalammilla. Kilpailuaika 16.9.2024 – 15.12.2024. Kilpailun sarjat ovat alle kouluikäiset, 1-2 lk, 3-4 lk, 5-6 lk, 7, 8, ja 9 lk sekä lukio- ja keskiaste.

Kilpailuun voi osallistua kahdella eri tavalla: kunkin oppilaan omalla sarjakuvalla tai oppilaan kaverin kanssa yhdessä tekemällä sarjakuvalla. Kilpailuun osallistutaan stripillä eli kolme kuvan ns. päivälehtisarjakuvalla.

Kilpailun teemana ovat muumit. Tove Janssonin syntymästä on tänä vuonna kulunut 110 vuotta ja voimme samalla juhlia suomalaisen lastenkirjallisuuden ja sarjakuvan grand old ladyä. Otsikko- ja aiheideoita voivat olla vaikka: Minä ja muumit, Muumit Rautalammilla, Näkymätön lapsi tai Muumien kesäretki. Mutta aihe voi olla myös vapaa ja muumiton!

Kilpailutöihin merkitään tekijän etu- ja sukunimi sekä luokka tai kilpailusarja. Ylä- ja keskiasteella työhön merkitään nimen ja sukunimen lisäksi nimimerkki. Kilpailutyöt palautetaan koulun kansliaan 16.12.2024 mennessä. Työn voi lähettää halutessaan sähköpostilla plehmusvuori@gmail.com.

Kilpailun tuomariksi on lupautunut Tiina Laitisen ja Päivi Lehmusvuoren lisäksi rautalampilaislähtöinen sarjakuvataiteilija Mauri Tuure.

Sarjakuvajuhla vietetään Kalevalan päivänä 28.2.2025 Rautalammin kirjaston Kivijalassa. Kipailun palkintoina on sarjakuvia ja kirjoja. Juhlassa ”luetaan” voittajasarjakuvat. Voittajat julkistetaan myös kesällä 2025 Runon ja Laulun Rautalammin runokoivikossa.

Kilpailun lobbarina toimii Päivi Lehmusvuori Rautalammin kulttuuriseurasta, joka tulee mielellään luokkaan pitämään sarjakuvatunnin. Sarjakuvatunnin sisältönä on kilpailun esittely, Toven Janssonin syntymäpäivän ja kilpailun teeman esittely, kolmen kuvan strippi sekä tehtävän anto. Tunnilla tarvitaan jokaiselle oppilalle A4 -paperiarkki, viivottimet, lyijykynät ja kumit. Tunnilla on mukana sarjakuvia luokka-asteen mukaan.

Kalikkakasan sarjakuvakilpailu on jatkoa vuoden 2024 runokilpailulle. Vuonna 2026 on vuorossa kertomukset.

Sarjakuvaterveisin 9.9.2024

Päivi Lehmusvuori

Rautalammin kulttuuriseura

puheenjohtaja plehmusvuori@gmail.com

050 57 11706

« Uutishuone

Chatbot