Kunnan työllisyyspalvelut

Rautalammin kunnalla on vahva tahtotila tukea kuntalaisten työllistymistä työllisyyttä edistävien palvelujen avulla yhteistyössä muiden toimijoiden ja monialaisen yhteispalveluverkoston (TYP) kanssa.  Työllistymistä edistävät ohjaus –, tuki- ja valmennuspalvelut ovat kuntalaisen käytettävissä, pääpainopisteessä nuoret ja pitkään työttömänä olleet työnhakijat. Työnhakijalle tämä tarjoaa mahdollisuuden yksilöllisten työllistymis- tai opiskeluratkaisujen löytämiseen ja työnantajalle väylän löytää työyhteisöönsä työntekijöitä.

TE-live tuo työn ja tekijät lähemmäksi toisiaan

Alla olevasta linkistä löytyy livelähetykset ja taltiot, joista saa lisätietoa koulutuksista, työpaikoista, osaamisesta ja palveluista.

Katso https://te-live.fi/

TE-palvelut 2024 -uudistus

 

Uudistuksen tarkoituksena on tuoda TE-palvelut eli julkiset työvoima- ja yrityspalvelut lähemmäksi asiakkaita, nopeuttaa työllistymistä sekä antaa kunnille lisää työkaluja alueen elinvoiman vahvistamiseksi. Näin vahvistetaan kestävällä tavalla kasvua ja hyvinvointia.

Kaikki työnhakijat saavat työnhaun palvelut omasta kunnastaan vuoden 2025 alusta alkaen. Myös yritykset saavat rekrytointiin ja yrityksen kasvuun liittyviä palveluita kunnista. Työvoimapalveluista tulee osa jokaisen kunnan peruspalveluita, samaan tapaan kuin esimerkiksi sivistys- tai yhdyskuntarakentamiseen liittyvät palvelut.

Kuopion työllisyysalue

Järjestämme työvoimapalvelut 10 muun kunnan kanssa ja muodostamme yhdessä Kuopion työllisyysalueen. Lisäksi osa palveluista voidaan toteuttaa myös maakunnallisina yhteispalveluina.

 

Kuopion työllisyysalue: Kuopio, Kaavi, Keitele, Lapinlahti, Rautalampi, Rautavaara, Siilinjärvi, Suonenjoki, Tervo, Tuusniemi ja Vesanto

Mitä muutos tarkoittaa?

Jos olet jo TE-palvelujen asiakas, sinun ei tarvitse tehdä mitään erityistä, vaikka palveluntarjoaja vaihtuu vuoden vaihteessa. Tiedotamme mahdollisista muutoksista tällä sivustolla ja otamme sinuun yhteyttä tarvittaessa myös henkilökohtaisesti.

Töitä tai työntekijöitä hakiessasi sinun tulee kirjautua aina Työmarkkinatorille (tyomarkkinatori.fi), joka toimii töiden ja tekijöiden kohtaamispaikkana. Työmarkkinatorilta löydät työelämään liittyvää tietoa, palveluita ja avoimia työpaikkoja. Kun kirjaudut Työmarkkinatorille, pääset luomaan esimerkiksi työnhakuprofiilin tai työpaikkailmoituksen. Työmarkkinatorilta löydät myös kattavasti ohjeita asiointia varten.

Mikäli tarvitset työvoimapalvelua ensimmäistä kertaa vuonna 2025 tai sen jälkeen, voit kääntyä oman kuntasi puoleen ja me autamme ja ohjaamme sinua eteenpäin. Lisätietoa ja ohjausta työhakuun tai työntekijöiden rekrytointiin saat oman kuntasi palvelupisteestä, työllisyysalueen vastuukunnan verkkosivuilta tai Työmarkkinatorilta.

  • Vuoden 2025 alussa julkisten työvoimapalveluiden järjestämisvastuu siirtyy valtiolta kunnille. Tätä muutosta kutsutaan TE-palvelut 2024-uudistukseksi.
  • Uudistuksen myötä valtion TE-toimistot lakkautetaan.
  • Jatkossa kunnat tarjoavat neuvontaa työnhakuun, rekrytointiin ja osaamisen kehittämiseen sekä henkilö- että yritysasiakkaille.
  • Työvoimapalveluista tulee kuntien lakisääteinen peruspalvelu, kuten varhaiskasvatus- tai koulutuspalvelut.
  • Uudistuksen keskeisenä tavoitteena on tuoda palvelut lähemmäksi asiakkaita, eli kuntalaisia.
  • Muutos ei vaadi TE-palvelujen asiakkailta mitään toimenpiteitä.
  • Työmarkkinatori pysyy jatkossakin sähköisenä asiointikanavana.
  • Kerromme mahdollisista muutoksista asiakaspalvelijoiden puhelinnumeroissa ja sähköposteissa esimerkiksi kunnan verkkosivuilla sekä Työmarkkinatorin aluesivuilla.
  • Kunnilla on erilaisia tapoja järjestää palvelut. Kunnat muodostavat yhdessä työllisyysalueita.
  • Sekä työnhakijat että yritykset voivat jatkossa asioida aina oman kotikuntansa kanssa kaikissa työvoimapalveluihin liittyvissä kysymyksissä.
  • Riittää, että otat yhteyttä omaan kuntaasi, joka neuvoo ja sinua ohjataan kunnassa eteenpäin.

Kirjaston kivijalassa järjestettiin TE-ilta 1.2.2024. Tästä alta löytyvät seminaarin materiaalit.

Työvoimakoulutuksesta apua työllistymiseen

TE-palvelut osatyökykyisten tukena

Sakky Yrityspalvelut_perusdiat

RekryKoulutus -koulutettuja osaajia yrityksen tarpeisiin

Palkkatuki ja oppisopimus oppilaitoksille

Tärkeitä linkkejä:

Ammatillinen koulutus (sisäinen linkki)
Savon Villi Länsi -sivustolla linkkejä avoimiin työpaikkoihin
Työvoimakoulutusten haku, TE-palvelut
Työpaikkojen haku, TE-palvelut

Alla olevalla videolla voit katsoa millainen Sepon Kaluste, yksi paikkakunnan suurimmista työllistäjistä, on työpaikkana.

Chatbot