Rautalammin ilmastosuunnitelma kuntalaisten kommentoitavaksi

Rautalammin kunta on yhdessä SavoGrown SISU-hankkeen (Suunnitelmallisen ilmastotyön juurruttaminen Pohjois-Savoon) kanssa valmistellut ilmastosuunnitelmaa, jonka tarkoituksena on selventää kunnan ilmastotoimia. Rautalammin ilmastosuunnitelma sisältää tavoitteita sekä päästöjen vähentämiseen että hiilinielujen vahvistamiseen. Suunnitelmassa on asetettu tavoitteita eri aikaväleille, toimenpiteitä lisätään suunnitelmaan myös työn edetessä.

Rautalammin ilmastosuunnitelman laatiminen alkoi syksyllä 2023 kunnan ilmastotyöryhmän ja Suunnitelmallisen ilmastotyön juurruttaminen Pohjois-Savoon (SISU)- hankkeen ilmastokoordinaattorin toimesta. Tavoitteena on, että ilmastosuunnitelma annetaan Rautalammin kunnanvaltuuston käsiteltäväksi alkuvuodesta 2025.

Suunnitelma on ensi viikosta alkaen luettavissa paperiversiona Rautalammin kirjastolla, jossa kommentit on mahdollista jättää palautelaatikkoon. Voit lukea sen myös tästä

Rautalammin asukkailta toivotaan kommentteja erityisesti suunnitelmaluonnokseen kirjattuihin ilmastotoimenpiteisiin, jotka löytyvät luonnoksen sivuilta 7–18. Voit jättää kommenttisi alla olevan vastauslomakkeen kautta, halutessasi voit käyttää apuna kommentoinnissa alla olevia kysymyksiä:

Mitkä ilmastosuunnitelman toimenpiteistä ovat tärkeimpiä?

Mitä muutoksia haluaisit ehdottaa ilmastosuunnitelman toimenpiteisiin?

Millaisia kehitysehdotuksia sinulla olisi liittyen Rautalammin ilmastosuunnitelmaan tai ilmastotyöhön?

linkki palautekyselyyn

Lähetäthän vastauksesi 6.10. mennessä.

Lisätietoja ilmastosuunnitelmasta

Sanni Kalilainen

Ilmastokoordinaattori

Suunnitelmallisen ilmastotyön juurruttaminen Pohjois-Savoon (SISU)

040 544 9716

sanni.kalilainen@savogrow.fi

« Uutishuone

Chatbot