Kalajalta kajahtaa sunnuntaina 1.9.2024!

Etelä-Konneveden kansallispuiston 10-vuotisjuhla

Su 1.9. klo 11-13 Juhlalounas, Loma- ja kurssikeskus Törmälä
Su 1.9. klo 14-16
Vuori-Kalajan laavu
Törmälän metsätie 136, Rautalampi (pysäköintialueelta laavulle noin 1 km kävely)

HUOM! Kalajan pysäköintialue on ruuhkainen. Jos tulet autolla, auto kannattaa pysäköidä Törmälän pihaan osoitteeseen Konnekoskentie 552, josta kävelymatka metsäautotietä Kalajan pysäköintialueelle 1,5 km.

OHJELMA:
Kipinät-kuoro
Juhlapuheet, Metsähallitus sekä Rautalammin ja Konneveden kunta
Rautalammin Mieskuoro
Linnunpönttöhuutokauppa
Tanssirastit, Laura Rukola
Lauluryhmä Jännät, yhteislaulua
Tapahtuman juontaa JiiPee Jetsu. Vapaa pääsy.

Klo 13–14 taiteilija Laura Rukola tavattavissa. Rukola kertoo Kalajan kierrokselle valmistuneista tanssirasteista ja ohjaa halukkaille helposti lähestyttäviä ympäristötanssiharjoituksia. 

ESTEETTÖMYYS: Vuori-Kalajan laavulle on esteetön reitti. Saapumista varten tarvitset puomiin lukkokoodin. Lue lisää esteettömyydestä täältä: https://www.luontoon.fi/etela-konnevesi/esteeton#saapuminen

KIPINÄT-KUORO
Kipinät on jyväskyläläinen pop- ja jazzmusiikin ja kuoroimprovisaatioon keskittyvä kuoro, jota johtaa sen perustaja, pop/jazz-laulunopettaja ja palkittu kuoronjohtaja Kaisa Halmemies. Kesäkuussa 2019 Kipinät palkittiin kolmella kultaleimalla eli korkeimmalla tunnustuksella ja kuoronjohtajapalkinnolla Tampereen Sävel -festivaalin kansainvälisessä kuorokatselmuksessa. 
Kuoro on tullut myös laajemmalle yleisölle tutuksi Radio Suomipopin tempauksista, joissa on yllätetty mm. Antti Tuisku, Mikael Gabriel, Elastinen ja Michael Monroe. Vuonna 2021 Kipinät nähtiin MTV3:n Talent Suomi -ohjelmassa, jossa kuoro eteni yleisöäänin semifinaaliin asti.

RAUTALAMMIN MIESKUORO
Rautalammin Mieskuoro laulaa sekä perinteistä että uudempaa mieskuoromusiikkia laidasta laitaan. Kuoronjohtajana Kaisa-Liisa Piironen.

LAULURYHMÄ JÄNNÄT
Lauluryhmä Jännät on jyväskyläläinen kokoonpano, joka esittää runolaulua ja muuta moniäänistä folkmusiikkia. Jännät tekee ekskursioita muihinkin tyyleihin ja kieliin omintakeisesti mutta kunnianhimoisesti. Kalajan juhlassa Jännät laulaa ja laulattaa kaksi rautalampilaista runolaulua.
Lauluryhmä Jännät. Kuva: Henri Himanen

TANSSIRASTIT

Kalajan kierroksen tanssirastit on valmistettu ottaen huomioon alueen luonto- ja kulttuuriarvot. Harjoitukset ovat paikkasidonnaisia, ja ne on sunniteltu koettavaksi siinä ympäristössä, johon harjoitukset on tehty. Ääniohjatut ympäristötanssiharjoitukset avautuvat QR-koodista, ja ne ovat noin seitsemän minuutin pituisia. Harjoitukset sopivat kaikille Kalajan kierroksen kulkijoille, ne pohjautuvat aistimuksiin ja jokaisen omaan liikkeeseen. Ympäristötanssi ottaa huomioon paikalliset lähtökohdat ja tutkii tanssijan liikkeen lisäksi liikettä ympärillämme. Kalajan kierroksen varrelta löytyy neljä tanssirastia.
Maastosta löytyvät kyltit on kuvittanut kuvataiteilija Eeva Mölkänen ja musiikin rasteille on luonut Janne Idström. Tanssirastit on tuottanut ja käsikirjoittanut Laura Rukola. Tanssirastien yhteistyökumppanina toimii Metsähallitus ja Rautalammin kunta.

alkuperäinen teksti: klo 11-13 Juhlalounas, Loma- ja kurssikeskus Törmälä
#eteläkonnevedenkulttuurikierros

« Uutishuone

Chatbot