Rautalammille rakennetaan uusi S-market!

Uuden kaupan rakentaminen alkaa lokakuussa torille entiselle Koskelonseudun Osuuskaupan paikalle!

Osuuskauppa PeeÄssän ja Rautalammin kunnan yhteistyön tuloksena uutta kauppaa päästään rakentamaan lokakuussa. Kaupan yhteyteen siirretään myös polttoaineen jakelu.

– Me uskomme Rautalammin alueen elinvoimaan ja haluamme osaltamme panostaa sen tulevaisuuteen. Kunnan kanssa meillä on yhteinen tahtotila alueen palveluiden kehittämiseen, Osuuskauppa PeeÄssän vähittäiskaupan toimialajohtaja Jouni Ruotsalainen sanoo.

Rakennushankkeissa PeeÄssä pyrkii tekemään aina mahdollisimman paljon yhteistyötä paikallisten yritysten ja työntekijöiden kanssa. Tarjouspyynnöt Rautalammin uuden S-marketin urakoitsijasta lähetetään elokuussa. Uusi kiinteistö tulee myös olemaan noin 50 % energiatehokkaampi kuin nykyinen S-market.

– Uutta rakentamalla pystytään ottamaan käyttöön nykyaikaiset energiatehokkuutta lisäävät teknologiat. Uudessa kiinteistössä tullaan käyttämään aurinkosähköä, sinne asennetaan lattialämmitys ja kylmälaitteista syntyvä lämpö ohjataan myös kiinteistön lämmittämiseen, Osuuskauppa Peeässän kiinteistöpäällikkö Tomi Vierimaa tarkentaa.

Osuuskauppa uskoo Rautalammin vetovoimaan

Rautalammin kunnanjohtaja Anu Sepponen iloitsee PeeÄssän investoinneista pienempiin kuntiin ja näkee, että rakentuessaan uusi S-market vahvistaa Rautalammin keskustan roolia kuntalaisten kohtaamispaikkana.

– Tällainen projekti on herättänyt luonnollisesti paljon keskustelua rautalampilaisten keskuudessa, mutta PeeÄssän kanssa on alusta asti ollut selkeä yhteinen tavoite rakentaa aluetta parempaan päin, kaikkien tarpeet huomioiden.

PeeÄssä tunnistaa uuden S-marketin tontilla sijaitsevan torialueen merkityksen Rautalammin kunnalle ja sen asukkaille. Torilla järjestetään kesäisin kesätoria ja aina syyskuussa tori kokoaa ihmiset Pestuumarkkinoille. Suunnitteilla on, että Pestuumarkkinoilla PeeÄssä kertoo tarkemmin suunnitelmistaan.

­– S-marketin uudella sijainnilla on tarkoitus keskittää Rautalammin palveluita. Löydämme varmasti Rautalammin kunnan kanssa tavan, jolla toritapahtumat saadaan jatkossakin järjestettyä. Meillä on hyviä kokemuksia esimerkiksi Heinävedellä, jossa S-marketin parkkialuetta hyödynnetään toritapahtumiin, Ruotsalainen toteaa.

Lue lisää: PeeÄssän tiedote

« Uutishuone